Nejc Zorenč: I ❤ LJ

Ljubljana Street Art Festival 2022
#LJSAF 2022

Nejc Zorenč: I ❤ LJ

(27. 6. 2022 – 4. 8. 2022)

Nejc Zorenč je mlad slikar, ki deluje na presečišču slikarstva, oblikovanja in grafitarstva. Razstava I ❤ LJ je umetnikova prva samostojna predstavitev. Ljubezen do grafitov izraža njegova zunanja instalacija, ki obiskovalce vabi, da vanjo aktivno posegajo.
Drugi del razstave predstavlja pet podob v oknih Galerije Nočna izložba Pešak. Pri nastali seriji umetnik črpa predvsem iz aktualnih problematik mesta, s katerimi se srečuje v času študija v Ljubljani. Naslov I ❤ LJ morda spominja na turistične slogane, vendar za razliko od promocijskih vsebin, ki izpostavljajo zgolj eno, popolno plat mesta, druge ne cenzurira. Prav nasprotno, izpostavlja jo in nas vabi k premisleku.

Anabel Černohorski

 

Nejc Zorenč (SI) spada med mlajšo generacijo uličnih umetnikov (r. 2002), ki svojo ustvarjalnost razširjajo na področje dizajna, ilustracije, risbe in figuralike. Nejc Zorenč se je po zaključeni Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana – smer grafično oblikovanje v letu 2021/22 vpisal na ljubljansko ALUO, kjer trenutno obiskuje prvi letnik slikarstva. V svojem umetniškem izrazu združuje motive tetoviranja s tehniko grafitiranja. Razstava I <3 LJ v Galeriji Nočna izložba Pešak, v okviru Ljubljana Street Art festival 2022, je umetnikova prva samostojna predstavitev.

 

Kustosinja: Anabel Černohorski
Foto arhiv: Božo Rakočević
Tehnična pomoč: László Juhász
Produkcija: Alternative Ljubljana / Inštitut za urbana vprašanja
Koprodukcija: KUD mreža / Galerija Nočna izložba Pešak
/Producentka: Nataša Serec
Podpora: Ministrstvo za kulturo RS, MOL – Oddelek za kulturo

Povezave:
>> Ljubljana Street Art Festival 2022
>>#LJSAF 2022 /FB
>>instagram/alternativeljubljana
>>Nejc Zorenč: I ❤ LJ /FB