Baabure: Lasugrlu

 

Baabure: Lasugrlu

(5. 3. 2016, ob 21.00)

Vokalni performans Lasugrlu: Baabure (SLO)

Nočna izložba Pešak, AKC Metelkova mesto, Ljubljana

Rdeče zore že od nekdaj negujemo in uresničujemo gorečo potrebo po spodbujanju umetniške produkcije domačih ustvarjalk in ustvarjalcev. V zadnjih letih smo na oder splavile_i uspešno serijo burlesk Fem TV, prvo izvedboRdečega kabareta, Utrinke lezbično-feministične likovne produkcije: Skozi njene oči in, v tej maniri, na letošnjo edicijo festivala, povabile_i pet prekaljenih ustvarjalk, ki so si za to priložnost nadele ime Baabure.

Baabure bodo besno, srdito, prvinsko, meketajoče, individualno, skupninsko, divje, nežno in krčevito napenjale glasilke iz petih oken Nočne izložbe Pešak, kakor bo pač sekala Luna na premiere dan. Z igro petja in gibov bodo preizpraševale ne/vidnost žensk, saj pet oken predstavlja nejavno sfero ženskega življenja, s katere bo tisto, kar je vidno, manj slišno, in kar bo slišno, manj vidno.

Obiskovalke_ci bodo performans lahko spremljali stoje ali sede z lično urejene zelenice pod okni ali skozi daljnogled, ki je nameščen na opazovalnem stolpu nasproti petih oken galerije.

Prispevek: krvavo priporočeni prostovoljni prispevki

Soorganizacija: Rdeče zore in Nočna izložba Pešak

17. Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore