Kaja Avberšek: MILE ❤ DISKO

 

TINTA | Festival stripa Ljubljana 2018

Kaja Avberšek: MILE DISKO

(12. 10. 2018 – 24. 11. 2018)

Petek, 12. oktober 2018 ob 20:00–23:00
obzidje AKC Metelkova mesto (Metelkova ulica) & Nočna izložba Pešak
zidna poslikava & ambientalna postavitev
Gostitelj: Stripburger Comix in Nočna Izložba Pešak

Vabimo vas, na otvoritev zidne poslikave Kaje Avberšek: MILE  DISKO, 12. 10. 2018, od 20.00 dalje in na otvoritev ambientalne postavitve v Galerijo Nočna izložba Pešak.
Zidna poslikava Mile  disko se navezuje na istoimenski stripovski album, ki je letos izšel pri Stripburgerju. Album govori o nenavadnih dogodivščinah rahlo podivjanega možica Mileta, ki prebiva v trebuhu svoje matere.
Organizacija: Stripburger/Forum Ljubljana in KUD Mreža
www.tinta.si

 

Zidna poslikava Mile ♥ disko se navezuje na istoimenski stripovski album Kaje Avberšek, ki je letos izšel pri Stripburgerju. Album govori o nenavadnih dogodivščinah rahlo podivjanega možica Mileta, ki prebiva v trebuhu svoje matere. Mile vabi bralca, da pokuka v jamske temine, kjer še zdaleč ni vse tako, kot se kaže na zunaj. Mile ni zgolj zarodek: po poklicu je DJ, obvlada električne napeljave in e-bay, ima prijatelje, ki si jih je narisal kar sam, ter še kako pretanjen okus za hrano … Govori se celo, da so bile v njegovi bližini opažene brhke lepotice ter sumljive substance mavričnih barv. Ima natančen načrt, kako iz insajderja postati autsajder. In njegova mama? No, ona o tem nima pojma. Bo pa izvedela, ko dozori čas …

Avtorica bo metelkovski zid preobrazila v narativno nelinearno tapeto, v vzorce iz lulik, lulčkov, štorkelj, jamskih kapnikov, plešočih Miletov, disko krogel, sladoledov, čevapov, letal, kalašnikovih modelčkov, posebnih zobnonegovalnih pripomočkov za nosečnice, prepolnih modrcev, jamskih konjev in bizonov ter še česa. Pričakovati je disko-vibrirajoč zid; le-tega pa zaokroža in nadgrajuje še bonus ambientalna postavitev v Nočni izložbi Pešak, sledila pa bo še butična stripovska zabava v bližnji Jalla Jalli.

Organizacija: Stripburger/Forum Ljubljana in KUD Mreža
Vstop prost.
Razstava bo na ogled do 24. 11. 2018.

http://www.tinta.si/kaja-avbersek-mile-%E2%99%A5-disko/

(od 22.00 vabljeni na TINTA ♥ DISKO v Jalla Jalla, AKC Metelkova mesto)

Več informacij o festivalu:
TINTA | Festival stripa Ljubljana
2.–14. oktober 2018
www.tinta.si

Dodatne povezave:
https://www.facebook.com/tintafestival/
www.instagram.com/tintafestival/
#tintafestival