Transform: Prostor v spremembi

Transform 2019

Prostor v spremembi / Place in Transformation (Nočna izložba Pešak)

V torek 15.10.2019 vabljeni na ogled postavitve nastale za Galerijo Nočna izložba Pešak v okviru delavnice PROSTOR V SPREMEMBI / PLACE IN TRANSFORMATION, ki jo je organizirala ljubljanska ALUO v okviru projekta TRANSFORM. Na delavnicah so pod mentorstvom prof. Alena Ožbolta sodelovali študenti akademij iz Hrvaške, Turčije, Bolgarije, Romunije in Makedonije.

Udeleženci delavnice: Nadja Andželović (Ljubljana), Denis Dražetić (Ljubljana), Andrei Dragomir (Bukarešta), Alexandru Daniel Florea (Bukarešta), Luka Harej (Ljubljana), Stefan Ivanov (Sofija), Ezgi Kılıç (Istanbul), Polona Pečan (Ljubljana), Maj Pregelj (Ljubljana), Katarina Prislan (Ljubljana), Adelin Răzvan Ursulescu (Bukarešta), Laura Stojkoski (Zagreb), Nina Tovornik (Ljubljana), Merve Vural (Istanbul), Denis Vučko (Ljubljana).

Tehnična pomoč: Jaka Kušar 

Razstava bo na ogled do 17.11.2019.

Vse lokacije posegov v prostor v okviru delavnice “Prostor v spremembi”: Slovenski etnografski muzej (SEM), Galerija Nočna Izložba Pešak – AKC Metelkova Mesto in ploščad Muzejske četrti Metelkova.

Več o projektu Transform in delavnici lahko preberete spodaj.

——————————————————————————————————————————————

TRANS-FORM:ACTION

(15. oktober–17. november 2019)

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vas vabi na

odprtje TRANS-FORM:ACTION, bienalne mednarodne razstave projekta TRANSFORM.

ki bo v torek, 15. oktobra 2019, ob 19.00 v pritličju Muzeja sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3, Ljubljana.

Tiskovna konferenca bo potekala 1 uro pred tem, ob 18.00, v seminarju +MSUM.

 

TRANSFORM je ambiciozen projekt povezovanja umetniških akademij Jugovzhodne Evrope, ki bienalno poteka že od leta 2009. Mladim ustvarjalcem omogoča profesionalno predstavitev v okviru obsežne mednarodne skupinske razstave, s tem pa pomembno prispeva k razvoju mednarodnega sodelovanja visokošolskih institucij na področju vizualnih umetnosti.

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) je uspešno sodelovala na vseh dozdajšnjih razstavah projekta v tujini, v letu 2019 pa je ob 100-letnici Univerze v Ljubljani prevzela organizacijo in izvedbo razstave ter spremljevalnega programa v Ljubljani (na več lokacijah: Muzej sodobne umetnosti – Metelkova, Narodni muzej Slovenije, Slovenski etnografski muzej, Galerija Nočna Izložba Pešak – AKC Metelkova Mesto in ploščad Muzejske četrti Metelkova).

Na letošnji razstavi, poimenovani TRANS-FORM:ACTION, ki se bo odvila med 15. oktobrom in 17. novembrom 2019, sodelujejo študentke in študenti akademij iz Zagreba, Sofije, Bukarešte, Skopja, Istanbula in Ljubljane.

Vljudno vabljeni na odprtje, ki bo v torek, 15. oktobra 2019, ob 19.00 v pritličju Muzeja sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3, Ljubljana.

V okviru projekta potekata tudi:

04. 10.–15. 10. 2019: 10-dnevna delavnica PROSTOR V SPREMEMBI/PLACE IN TRANSFORMATION z izbranimi študenti gostujočih partnerskih akademij. Rezultati delavnice bodo del razstave TRANS-FORM:ACTION, predstavljeni bodo na ploščadi Muzejske četrti Metelkova, v Slovenskem etnografskem muzeju in v Galeriji Nočna izložba Pešak v AKC Metelkova mesto. Mentorja: prof. Alen Ožbolt, izr. prof. dr. Uršula Berlot Pompe.

08. 10.– 04. 11. 2019: razstava TRANSFORMACIJE v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi, predstavitev ožjega izbora najboljših predlogov za celostno grafično podobo TRANS-FORM:ACTION, ki so jih izdelali študenti grafičnega oblikovanja UL ALUO. Mentor: prof. Radovan Jenko. Avtorji: Pavo Bušić, Sara Sešlar Naraks, Črt Mate.

 

Več na:

Transform 2019 

Fb dogodek

——————————————————————————————————————————————

Produkcija: Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO); zanjo izr. prof. mag. Lucija Močnik Ramovš, dekanja

Sodelujoče akademije: Akademija likovnih umetnosti, Univerza v ZagrebuDržavna akademija umetnosti v SofijiDržavna univerza umetnosti v BukareštiFakulteta likovnih umetnosti, Univerza sv. Cirila in Metoda v SkopjuUniverza likovnih umetnosti Mimar Sinan v Istanbulu

Partnerji projekta: Univerza v LjubljaniMuzej sodobne umetnosti MetelkovaNarodni muzej Slovenije – MetelkovaSlovenski etnografski muzejKUD MrežaTAM-TAM d.o.o.

Sodelujoče članice Univerze v Ljubljani: Akademija za glasboAkademija za gledališče, radio, film in televizijoFilozofska fakulteta – Oddelek za umetnostno zgodovino

Vodji projekta: izr. prof. mag. Žiga Kariž in prof. Alen Ožbolt (UL ALUO)

Strokovni odbor: izr. prof. mag. Žiga Kariž, prof. Alen Ožbolt, izr. prof. mag. Borut Vogelnik (UL ALUO)

Kuratorji: Boris Beja, Katja Felle, Staš Kleindienst

Koordinatorka projekta: Jara Vogrič (UL ALUO)

Celostna grafična podoba: Pavo Bušić

Odnosi z javnostmi: Sara Bešlin Vatovec (UL ALUO)

Projekt je podprla Univerza v Ljubljani v sklopu praznovanje svoje 100-letnice.